Rozšiřujete svoji provozovnu a rádi byste pořídili nějaký pořádný gril? Nebo přemýšlíte, že si domů na zahradu koupíte profi gril? Ať je to tak či tak, hosté milují speciality z grilu, k nimž patří grilovaná kuřátka, hamburgery, ale i mírně propečený a šťavnatý steak. Výběr přístrojů je opravdu široký a jednotlivé grily se od sebe liší napájením, velikostí, způsobem přípravy, ale i velikostí. Rozhodnou se proto můžete i pro grily, které jsou úzce specializované na dané jídlo. Například gril na kuřata nebo gril na gyros a další. Pomůžeme vám jeden z nich vybrat.
Elektrický kontaktní grily
Jednou z možností je elektrický kontaktní gril, který se hodí do každé provozovny, a to jak do občerstvení, tak klidně i do stánku či do restaurace. Jak už sám název napovídá, jedná se o gril na elektřinu. Plotýnky jsou vyrobeny většinou z litiny nebo keramiky. Připravit si můžete tortillu, panini, sendviče a mnoho dalších delikates.
Další možností je elektrická či plynová grilovací deska. Takový gril bývá zpravidla menší než obyčejné grily, a vyrábějí se ve stolním provedení. Je také možné se rozhodnout, zda zvolíte grilovací desku se vzorem či rovným povrchem. Každá z nich má své výhody. Na rovné ploše lze připravit lívance či placky, a tak gril využít na více způsobů. Vroubkovaná deska nejen, že dodá masu typický vzhled, ale také šťavnatost a lahodnost.
Salamander
Salamander gril můžete znát pod různými názvy, například jako opékač, zapékač potravin a tak dále. Jedná se tedy o multifunkční zařízení, které najde uplatnění v jakékoli kuchyni. Využít jej můžete při přípravě topinek, masa, toustů nebo do něj vložíte zapékací mísu, pánev a ostatní a pokrm udržíte delší čas teplý.
Zapomínat byste neměli ani na gastro vybavení, které vám usnadní práci v kuchyni. Také jistě uvítáte příslušenství ke grilům, například marinovací štětec, rukavice, škrabky, kartáče a jiné.